Tänavu üheksandat korda toimuva Arvamusfestivaliga seoses on oluline meeles pidada kaht ajavahemikku: festival ise toimub 13.-14. augustil Paides ja arutelude ideekorje  1.-14. märtsil ehk kuu aja pärast!

Kogemus on näidanud, et ka kuu aega kestva ideekorje puhul esitatakse ideid pigem perioodi alguses ja lõpus, seetõttu on seekordne ideekorje lühem. Kõigil, kes ideid esitada soovivad, on märtsi algusest kaks nädalat aega, et esitatav idee läbi mõelda ning täita ideekorje ankeet festivali kodulehel. 

Ideekorjesse esitatud mõtteid hindab Arvamusfestivali korraldusmeeskond koos ekspertidega. Et programm tuleks võimalikult hea, küsime ankeedis juba pisut enam infot, kui vaid arutelu võimalikku pealkirja. Ootame, et esitajad oleksid mõelnud vormile, kõnelejatele, kes aitaksid tõstatatud teemat võimalikult mitmest vaatenurgast avada, ja sellele, kuidas panna kokku arutelu, mis on külastajate jaoks huvitav, uudne ja kaasav. Nagu ikka, ootame ideekorjesse hästi läbimõeldud ning tasakaalustatud ideid igast eluvaldkonnast.

Märtsi lõpuks on selged need ideed, millega esitajad ning Arvamusfestivali meeskond tööle hakkavad, et juulikuu alguses programm välja kuulutada. Kolme kuuga vormuvad ideedest arutelud, mida saavad kõik inimesed augustikuu teisel nädalavahetusel Paidesse kuulama-vaatama tulla. 

Arvamusfestivali programm vormub igal aastal Eesti inimeste headest ideedest ning on täpselt nii mitmekülgne, eriline ja sütitav, kui arutelud, mis sinna esitatakse. Seega kui soovid, et just Sinu või Sinu kogukonna jaoks oluline teema oleks arutluse all, siis hoia silm peal Arvamusfestivali kanalitel ning saada alates 1. märtsist oma idee meie poole teele! 

Arvamusfestivali toetavad Paide linn, Riigikantselei, Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Telia, Norden, Rud Pedersen Public Affairs, Euroopa Parlamendi Büroo Eestis, Kodanikuühiskonna Sihtkapital ning Aktiivsete Kodanike Fond. Arutelukultuuri aitavad arendada Speaksmart ja Eesti Väitlusselts.

Leave a comment