AF_sõnarokk paidesArvamusfestivali korraldamisel on olulised abilised Paide linn ja Järvamaa inimesed, kes usuvad, et koostöös õnnestub festival kindlasti ning nii jagub energiat ka järgmisteks aastateks.

„Tegemist on Paide linna ühe kõige olulisema sündmusega, mis tutvustab Paidet laiemalt üle Eesti ning toob meid esile. Kui Türil on Lillelaat ja Viljandis Pärimusmuusika festival, siis meil Arvamusfestival,” ütles Paide linnapea Siret Pihelgas, tõdedes, et festival on aidanud kaasa Paide linna positiivse kuvandi loomisele ning kõigest paari aastaga on sellest saanud linna tunnussündmus.

Kohalikel on selle üle ainult hea meel ning nad toetavad rõõmuga Eesti asja ajamist, mis augusti keskpaigas Vallimäel arutelude vormi võtab. “Ka linnavalitsus panustab kõvasti, et kõik siin oleks tipptasemel ning festivali osalistele ja külalistele meelepärane, alates haljastusest kuni hea internetiühenduseni välja,” lausus Pihelgas.

Kohalike suurim ootus on, et Vallimäel sündinud arutelude mõtted ka Paidest välja jõuaksid, edasi areneksid ja tegudeks vormuksid. Samuti loodetakse omade suurt osavõttu. Pihelga sõnul on rohkete teemadega festivali kava seast küllalt raske valikut teha, kuid erinevatele huvidele ja erialadele leiab kindlasti sobiva.

“Pean ütlema, et sel aastal on teemad ja küsimuste püstitused kohati väga intrigeerivad,” ütles Pihelgas. Näiteks tõi ta välja küsimuse “Kuidas saada rikkaks?” , samuti tööelu ala teema “Pensionärid ja välistudengid – Eestile talendid või takistus?” ja arutelu “Kas õppijakeskne kool kasvatab pehmosid?” Pihelgas on plaaninud kuulama minna toimiva riigi ala arutelu „Minu tuleviku vald pärast haldusreformi.“

„Tahan kuulata Südamelaulu konkursi parimaid esinejaid ja linnapeana huvitavad mind ka linnaruumi ala teemad. Ootan ka huviga, mida korraldavad Tallinna Linnateatri inimesed,“ sõnas Pihelgas ja lisas, et loodab, et festival õnnestuks veel järgnevatelgi aastatel.

Leave a comment