13.-14. augustil Paides toimuv üheksas Arvamusfestival toimub planeeritud mahus. Korraldajad peavad kinni kõikidest Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatud piirangutest ning festivalile on prii pääse kõikidel Covid-19 vastu vaktsineeritutel, haiguse läbipõdenutel või negatiivse testitulemusega külastajatel.

“Eelmise aastaga sarnaselt toimuvad Arvamusfestivali arutelud Paide Vallimäel. Ükski planeeritud arutelu ära ei jää. Arvamusfestival on jätkuvalt tasuta üritus, mille väravas tänavu kontrollime üle 18-aastate külastajate tõendeid vaktsineeritusest, haiguse läbipõdemisest ja korraldame soovijatele tasulise testimise,” selgitab Arvamusfestivali eestvedaja Kaspar Tammist. 

Arvamusfestivali 17 arutelualal toimub tänavu kokku 133 arutelu, mille ettevalmistus on toimunud alates märtsikuust. Aruteluprogrammi valmimise nimel on vaeva näinud väga paljud erinevad organisatsioonid, ettevõtted ja eraisikud ning festivali korraldusmeeskond loodab, et kollektiivne vastutustundlik suhtumine ja käitumine tagab nii arutelu korraldajatele, festivalikülastajatele kui ka meeskonnaliikmetele meeldiva ja sisuka festivalielamuse. 

Kõige värskema info festivalikorralduse kohta leiab Arvamusfestivali kodulehelt ja Facebooki lehelt.

Arvamusfestival toob 2013. aastast augusti teisel nädalavahetusel Paidesse kokku Eestist ja maailmast hoolivad inimesed erinevatest kogukondadest, et luua tasakaaluka arutelu abil paremat arusaamist iseendast, üksteisest ja maailmast. 

Üheksandat Arvamusfestivali toetavad Paide linn, Aktiivsete Kodanike Fond, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Järvamaa Omavalitsuste Liit, Politsei- ja Piirivalveamet, Euroopa Parlamendi Büroo Eestis, Telia Eesti AS, Briti Saatkond Eestis, Magnum AS, Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Sotsiaalministeerium, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Rud Pedersen Public Affairs, Riigikantselei ning Miltton. Arutelukultuuri aitavad arendada SpeakSmart ja Eesti Väitlusselts.