Arvamusfestivali kultuuriprogrammis on tänavu esmakordselt ka eraldi filmiprogramm. Paide Muusika- ja Teatrimajas saab kolmel õhtul vaadata palju kõneainet pakkuvaid filme Eestist, Saksamaalt ja Soomest.

Filmiprogrammi kuraatori Mariliis Petersoni sõnul on kõik kolm filmi maailmapilti avardavad ja kaasa mõtlema panevad, mistõttu sobivad hästi tänavuse festivali kultuuriprogrammiga. „Igale filmile järgneb vestlus, kus osalevad kas vastava teema eksperdid või filmi peategelased ise,“ lisas Peterson.

Neljapäeval, 13. augustil linastub Eesti dokfilm „252 päeva üksindust“, mille režissöör on Paides sündinud Eesti tele- ja filmimees Kaidor Kahar. Film jälgib Eesti mehe, soolopurjetaja Uku Randmaa osalemist rahvusvahelisel võistlusel Golden Globe Race, mille käigus purjetas ta üksi ümber maailma, ilma peatusi tegemata ja tänapäevaste navigatsioonivahenditeta.

Uku Randmaa osaleb ise ka pärast filmi toimuval vestlusõhtul.

Reedel linastuv mängufilm „Süsteemi error“ oli Saksamaa kandidaat Oscarile võõrkeelsete filmide kategoorias. Film on pälvinud ka Berliini filmifestivali žürii peapreemia Hõbekaru ning see oli kavas ka Pimedate Ööde filmifestivalil. Filmile järgneb vestlus kolme eksperdiga, kellega räägitakse raskustes olevatest noortest, nende kaasamise võimalustest ja lastekaitsest. Vestlusel osaleb ka Paide koolipsühholoog Triinu Oraste.

Laupäeva õhtul jõuab vaatajateni läbi Vaimse Tervise Edendamise Kompetentsikeskuse Soome dokumentaalfilm „Maailma kõige õnnelikum mees“. Film räägib võrdsuse, armastuse ja heaolu teemadel Soome meeste ja nende poegade vaatevinklist. Lisaks toimub arutelu.

Kõik filmid linastuvad Paide Muusika- ja Teatrimaja suures saalis.

Arvamusfestivali kultuuriprogramm sisaldab lisaks filmidele ka erinevaid näitusi, töötube ja kontserte. Vaata lisa arvamusfestival.ee/kultuur

Filmiprogramm:

13.08 kl 19.00 Film „252 päeva üksindust“ ja vestlusõhtu Uku Randmaaga. Pilet 3.50 ja 4 €.

14.08 kl 18.00 Film „Süsteemi error“ ja arutelu. Tasuta.

15.08 kl 18.00 Film „Maailma kõige õnnelikum mees“ ja arutelu. Pilet 3.50 ja 4 €.