Sel aastal ühendab Tartu armastusfilmide festival tARTuFF käed Arvamusfestivaliga, et tuua filmisõpradeni arutelud ühiskonnas ja filmides aktuaalsetel teemadel.

Arutelusid on tARTuFFil peetud juba aastaid, sel aastal otsustasid aga kaks festivali ühiselt tuua Arvamusfestivali arutelud ka Tartu filmisõprade ette. „Meie jaoks ei ole tARTuFF ainult filmifestival, kus kogu info liigub ühesuunaliselt ekraanilt publikuni, vaid me tahame pakkuda publikule võimalust ka kaasa mõelda, arutleda ja mõtteid jagada,“ rääkis tARTuFFi projektijuht Agnes Nurme.

Arvamusfestival on sel aastal eelürituste ja koostööprojektide abil laienenud, et inspireerivad ja mõtlemapanevad arutelud jõuaksid paljudesse Eesti nurkadesse ja ka nende inimesteni, kes augusti kolmandal nädalavahetusel Paidesse ei satu

6. augustil kell 17.00 algab Tartu raekoja platsil festivali telgis arutelu teemal „Eestist ja Eestisse – mugavusest paguluseni“. Lisaks viimasel ajal Eestis palju kirgi kütnud pagulasküsimusele tuleb juttu ka kõigist teistest inimestest, kes on erinevatel põhjustel oma koduriigist lahkunud – kes ajutiselt, kes igaveseks; kes sõja, kes töö tõttu. Arutelu modereerib Ilmar Raag.

Rändeteemaline arutelu on ajendatud tARTuFFi filmist “Iraagi Odüsseia”, mis jutustab ühe keskklassi perekonna saatuse kaudu lahti Iraagi viimase saja aasta ajaloo. Suur osa iraaklasi elab väljaspool oma kodumaad, ja seda erinevatel põhjustel – palju on põgenetud, kuid on lahkutud ka näiteks parema hariduse või armastuse nimel.

Lisainfot veel: www.tartuff.ee

.

AF_Tartuff_2

 

Leave a comment