Festivaliala tiimi kutsuvad Arvamusfestivali korraldamisega seotud inimesed sageli ka Järvamaa tiimiks: selle liikmed tegutsevad festivalilinnas kohapeal. Juba selle aasta jaanuarist saadik panustavad nad oma aega ja energiat sellesse, et kõigil osalejatel ja külalistel oleks festivali alal võimalikult mõnus olla. Arvamusfestivali Järvamaa koordinaatori Maiko Kesküla sõnul tegeleb tiim peenhäälestusega ehk teisisõnu paneb detailidena paika kõik välise nii, et see toetaks festivali head tava ning avatud, rõõmsameelset, sõbralikku ja helget atmosfääri.

Maiko parem käsi on festivaliala tiimis Kaspar Tammist, kes vastutab ala ülesehituse eest ja tegeleb “kõigega, millega keegi teine ei tegele”. Koos Kaspariga korraldab festivala ülesehitust Ülle Müller. “Telgid, poodiumid, helitehnika neil aladel, mida me sel aastal ise teeme: festivaliklubi, keskväljaku lava, vaba mikrofoni ala, infopunktid, erakondade ala,” täpsustab Maiko. Heli ja valguse eest vastutab neil aladel Meelis Välimäe.

Selle eest, et festivaliala oleks korras (niitmine, koristamine, prügimajandus, tulattruumid) kannab hoolt Tiina Kivila, tööde teostamist korraldab Janno Lehemets. Alo Aasma valdkonnaks on logistika, IT-lahenduste tomimise eest vastutavad Kristjan Kirspuu ja Peeter Läll.

Marje-Ly Rebas on ära teinud tohutu töö ja pannud kokku festivaliala kaardi, kuhu iga pisidetail on mõõtkava järgi täpselt peale kantud.

Infopunktide tööd juhib Katriin Laanet. Selle eest, et festivalialal oleks piisavalt toitu ja mitte lihtsalt toitu, vaid sellist, mis pakuks maitseelamust, kannab hoolt Mart Uusjärv. Talle on abiks Maiken Alandi, kes tegeleb Järvamaa toitlustajatega, ja Heilika Nugis, kes tegeleb taluturuga.

Anni Alev on ülesandeks võtnud vabatahtlike värbamise ja koolitamise, samuti juhendab ta neid festivali ajal.

Turvalisuse eest vastutavad Vadim Ivanov ja Rita Laanetu, parkimist korraldab ja liikluskaardi koostab Andrei Rikberg, teda assisteerib Ester Marjapuu.

Siiri Vene tagab staabi toimimise: et meeskonnal oleks pidepunkt, koht, kuhu kokku tulla kiirkoosolekuid pidama.

Lisaks festivali keskkonna loomisele vastutab festivaliala tiim ka mitme sellise valdkonna eest, mis ala ülesehitusega otseselt ei seostu. „Katre Soppe valdkond on annetuskeskkond. Sel aastal saab esimest korda festivali toimumist toetada lisaks Hooandja kaudu annetamisele ka annetustelefonile helistades,“ märgib Maiko. Festivalitiimi majutuse ja toitlustamise küsimused lahendab Kristina Gudinas, kodumajutust koordineerib Liisa Hendrikson. Festivali turundus Järvamaal on Triin Pobboli ülesanne, meediasuhtlusega Järvamaal tegelevad Martha-Beryl Grauberg ja Maarit Nõmm.

Tiimi väga erinevaid ülesandeid peab Maiko võrdselt kaalukaks. “Kõik on oluline, kõik tuleb pusletükkidena kokku. Kui pole süüa, on paha; kui telgid on koledad, on paha; kui vabatahtlikud ei saa öösel hästi magada, on ka halb – siis on nad hommikul hapude nägudega,” räägib ta muheledes. “Ühtegi tükki ei saa ära võtta, ilma et kõik selle tõttu kannataksid.”

Maiko sõnul on tiimijuhte ja vabatahtlikke kohapealt iga aastaga aina kergem leida. “Esimesel aastal oli see väga keeruline, aga enam pole vaja kellelegi selgitada, mis asi see Arvamusfestival on,” ütleb ta.

Tänavuse festivali ettevalmistamisega on festivaliala tiim tegutsenud aasta algusest saati. Maiko mõtted on aga osati juba järgmises aastas. “2017. aasta festivali eelarve tehakse septembris, nii et plaanid peavad sündima enne seda. Järgmise festivali korraldamine juba käib,” sõnab ta. Arvamusfestivali eeltöö suurusest annab aimu ehk üks näide. “Kujutame ette kahepäevast mõnusa õhkkonna ja tippkvaliteediga sündmust või üritust, kus on väga head eeskõnelejad, väga head moderaatorid, kõik on peensusteni välja timmitud. Arvamusfestivalil on ühel ja samal ajal ligi 40 sellist sündmust.”

Leave a comment