Täna Poris alanud Soome arvamusfestival SuomiAreena keskendub seekord hariduse ja kultuuriteemadele: puudutatakse nii üldist haridustaset, põhikooliharidust kui ka koolide digitaliseerimise teemasid.

„Tänavune üritus on suurem kui ei kunagi varem, plaanis on 160 arutelu ja üle 800 kõneleja,“ ütles Jussi Eronen, MTV uudiste tegevtoimetaja. Ligi 40 arutelu on pühendatud haridusteemadele. Lisaks kõneldakse nii lastekirjandusest, räpikultuurist kui ka kultuuri ekspordi võimalustest.

„Tänavuse festivali ülesehitus ei ole varasemaga väga muutunud, kuid loomulikult on meil palju uusi ideid. Üks neist on anda igale parlamendierakonnale SuomiAreenal üks arutelutund. Iga päev on võimalus kahel parteil oma tunnis luua oma soovide järgi programm,“ sõnas Eronen. Festivalile leiavad tee ka mitmed muusikuid, kuna koos SuomiAreenaga toimub festival Pori Jazz. Kohale on lubanud tulla veel Soome ekspresidendid Tarja Halonen ja Nobeli rahupreemia laureaat Martti Ahtisaari.

Eroneni sõnul on tänavuse Suomi Areena meediakajastus suurem, kui ei kunagi varem. „Meil on isegi eraldi telekanal, Suomi Areena TV, mis on töös terve festivali aja,” sõnas Eronen.

Loe ka meie blogis eelmisel aastal ilmunud pikemat lugu SuomiAreenast või külasta festivali kodulehte.

Leave a comment