Festivalimelu NarvasNarva lossiparki kogunes täna sadu inimesi [eel]arvamusfestivalile, kus mõnusas ja inspireerivas õhkkonnas arutleti erinevatel teemadel, teiste seas näiteks ühiskonnakriitika rolli üle muusikas, vene koolist Eestis ja kodanikuaktiivsuse tähtsusest.

“On hea meel näha, et tänane Arvamusfestivali eelüritus oli meeleolukas ning läks igati korda, mida näitab kohale tulnud Narva ja Ida-Virumaa elanike tõsine huvi ja soov kaasa rääkida oma piirkonnas olulistes küsimustes. Loodame, et siit alguse saanud arutelud jätkuvad ka augustikuises Paides,“ sõnas Arvamusfestivali teemaalade juht Maiu Uus.

Festivali kahel alal peeti maha kuus eriilmelist ning inspireerivat arutelu. Kõneldi nii Venemaa poliitilises elus toimuvast, ootustest uuele ETV venekeelsele telekanalile, ühiskondlikust vastutusest kui ka vene koolist Eestis. Lisaks tuntud kultuuri- ja ühiskonnategelastele said sõna ka paljud teised huvilised, kes vestlusringidest osa saama olid tulnud.

Päeva lõpetas arutelu „Eesti tulevikulugu otsimas“, milles inimesed mõtisklesid ühiselt selle üle, mis nende jaoks on Eestis väärtuslik ja millises Eestis sooviksid nad tulevikus elada.

„Aruteludes valitses koostöine õhkkond ning seal osalejad olid valmis üksteist ära kuulates mõtlema ja looma. Oli tunda, et Ida-Viru inimestele läheb Eesti tulevik korda,” ütles tulevikulugude kogumise eestvedaja Marten Lauri.

[eel]arvamusfestivali programm sündis koostöös Ida-Virumaa inimeste, festivali korraldustiimi ja Avatud Eesti Fondiga.

Arvamusfestival toimub tänavu kolmandat korda, 14.-15. augustil Paide Vallimäel. Tänavusele teemakorjele tuli 250 ideed, mis jagunevad festivalil 30 erineva ala vahel. Oma ala saavad julgeoleku ja väärtustega seotud teemad, kokku aitavad festivali korraldada paljud erinevad organisatsioonid ja inimesed üle Eesti. Festivali meeskond alustab teema-alade programmi tutvustamisega järgmisel nädalal.

Rohkem infot: https://2021.arvamusfestival.ee/
Meie fotod Narvast: https://www.flickr.com/photos/arvamusfestival/sets/72157653295268378
Fotosid ja materjale meie kodulehelt võib vabalt kasutada, kui viitate allikale.

Leave a comment