Siret Pihelgas, Paide linnapea:

Paide vajas ammu sellist sündmust nagu arvamusfestival. Tinglikult on Vallimäel arvamust avaldamas käidud, nagu ajalookroonikad räägivad, juba 700 aastat tagasi, kui neli Eestimaa kuningat foogtilt oma õigusi nõudsid ning oma arvamust vabaduse mõistest avaldasid. Kuningatele lõppes oma arvamuse avaldamine teadagi kurvalt. Nüüd aga, samas kohas, võime mõelda ja arvata nii, nagu tahame ja heaks arvame, ning saame vastu parema mina, ühiskonna, kogukonna või miks mitte parema Eesti.

On ääretult uhke tunne, et selline festival on meie linnas. Olen arvamusfestivali seni mõlemal korral külastanud ning tõdenud, nagu ilmselt paljud teisedki, et sedalaadi sündmus rikastab mõttemaailma tohutult, rääkimata selle mõjust meie väikelinnale ja siinsele elanikule.

“Küsimus”
Järva Teataja
09.04.15

Leave a comment