12386900Arvamusfestival kutsub Järvamaa õpilasi üles mõtisklema loovalt ja ausalt oma ja kodumaakonna tuleviku teemadel. Maavalitsusse laekunud jutte, visuaalseid lahendusi ja videoid kasutatakse festivali ajal Vallimäe kujundamiseks.

Eelmisel aastal käima lükatud katseprojektis «Minu tuleviku kodu» osales umbes 270 I–III klasside õpilast, kelle tööd olid festivali ajal Vallimäel väljas. Sama on kavas teha ka tänavu. «Möödunud aastal valisimegi selle sihtrühma, et tuleksid esile puhtad ja rikkumata mõtted – selline alasti tõde,» selgitas Kersti Viilup Järva maavalitsusest.

Sel aastal oodatakse osalema lapsi ja noori nii koolidest kui ka noortekeskustest. Algklassiealistel (I–IV klass) on jälle võimalik jutustusi esitada. Teemagi on sama: «Minu tuleviku kodu».

Loovaid visuaalseid lahendusi «Minu tuleviku Järvamaa» teemal võiksid pakkuda V–VIII klasside õpilased. «See võib olla nii makett kui ka joonistatud kavand, näiteks oma küla kiigeplatsist või siis hoopis tuleviku koolimajast,» selgitas Viilup.

Ta lisas, et kõik ette kirjutatud reeglid on pigem suunavad soovitused kui ranged piirangud.

IX–XII klasside noortelt ootab arvamusfestival kuni viieminutisi lühifilme, mis kajastaksid seda, milline on noorte kodumaakond praegu. Oodatud on lavastused, lihtsamad videoklipid Järvamaa eri paigust või hoopis intervjuud.

Algklassilapsed peaksid oma jutustused ära saatma enne 6. maid, visuaalsete lahenduste ja videotööde tähtaeg on 22. mai. Rohkem teavet saab maavalitsuse kodulehelt jarva.maavalitsus.ee.

“Arvamusfestival julgustab õpilasi unistama ja märkama”
Järva Teataja
09.04.15

Leave a comment