KÖÖGILAUAJUTUD ehk “PARIM ENNE” ühiskond “KÕLBLIK KUNI” ajastul

Tagasi kava juurde

KÖÖGILAUAJUTUD ehk "PARIM ENNE" ühiskond "KÕLBLIK KUNI" ajastul

Ürituse lava: Keskväljak

"Toiduraiskamine on sotsiaalne, keskkonnaalane ja majanduslik katastroof. Planeedi “parim enne” on juba ületatud - kuidas pöörduda inimkonnana tagasi “kõlblik kuni” viimaselt tunnilt? Lahendused (toidu)raiskamisele on olemas, kuid muutused kipuvad tulema teosammul. Kuidas tempot tõsta? Kuidas kutsuda ellu otsustavaid muutusi nüüd ja kohe - olla Eestina maailmale eeskujuks? Köögilauajuttude eesmärk on leida võimalusi toidu senisest paremaks väärindamiseks ja toetada Euroopa rohelise kokkuleppe elluviimist. Arutelu ajal valmistab päästetud toidust süüa tippkokk Peeter Pihel. Pop-up kohvik HOMME SAABUB PARADIIS on avatud terve päev kl 12-20, kus toitu pakuvad erinevate toidupäästmiskogukondade esindajad."

Detailid

Arutelu keel: Eesti
Arutelu juht: Märt Treier
Osalejad: KÖÖGILAUA TAGA KOHTUVAD: Urmas Kruuse (Maaeluminister), Tea Varrak (toidupäästmise eest Sotsiaalministeeriumis vastutav, Piet Boerefijn (Toidupanga juht), Madis Vasser (Eesti Rohelise Liikumise huvikaitse ekspert), Vaido Padumäe (Rimi Eesti Food AS tegevdirektor), Kaupo Heinma (Keskkonnaministeeriumi asekantsler) ja vabatahtlikud toidupäästjad üle Eesti. SÜÜA TEEB tippkokk Peeter Pihel, SÜÜA SAAB pop-up kohvikus HOMME SAABUB PARADIIS
Korraldaja: Tartu toidupäästjate kogukonna esindaja (kambas on ka teised kogukonna esindajad)
annahints@gmail.com